środa, 25 kwietnia 2012

kurczak w cieście z sezamem

Składniki

1 pierś z kurczaka,
1 jajko,
około 1 szklanka mąki,
około 0,5 szklanki mleka,
około 150 g sezamu,
delikat do kurczaka.



Przygotowanie

Pierś wyfiletować.
Rozbić na grubośc około 1,5 cm, a nastepnie pociąć w nieregularne kształty (mogą to być paski).
Kawałki kurczaka posolic i popieprzyć.
Z mąki, mleka, jajka i delikatu zrobić dość gęste ciasto.
W tym czasie rozgrzać olej na patelni.
Kawałki kurczaka wrzucić do miski z ciastem.
Wyjmować po kolei, obtoczyć w sezamie i usmażyć na patelni.
Z powodzeniem można zrezygnować z tych ziaren, delikatna pierś w samym cieście też smakuje wyśmienicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz