środa, 11 kwietnia 2012

Nadziewany kurczak

Składniki

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

2 jajka (ubić pianę)

20 dkg mięsa wieprzowego i wołowego (zmielić)

paczkę rodzynek (wyparzyć)

płatki migdałowe

pieczarki (starte na dużych oczkach)

pietruszka

pieprz

jarzynka

mało soli





Przygotowanie

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:419.6pt 21.0cm; margin:39.7pt 39.7pt 39.7pt 39.7pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Wszystko wymieszać. Obrać kurczaka ze skóry  i nadziać ją farszem. Pospinać wykałaczkami i nitką. Doskonale smakuje na ciepło polany sosem.  Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz