wtorek, 10 kwietnia 2012

Leczoo

Składniki

60 dag papryki
50 dag pomidorów
1 duża cebula
ząbek czosnku
olej
20 dag kiełbasy 
papryka czerwona w proszku





Przygotowanie

Pokroić cebulę w plastry, podsmażyć na oleju, aż będzie szklista. Paprykę odpestkować i pokroić w paski. Dołożyć do cebuli, dusić pod przykrywką na małym ogniu ok. 10-15 minut. Pomidory sparzyć wrzatkiem  obrać ze skórki, potem pokrojone wrzucić do papryki. Doprawic solą i papryką. Wszystko gotować tak długo, aż prawie cały płyn wyparuje. Pokrojoną w krążki kiełbasę podsmazyć na patelni dodać do reszty  wraz z posiekanym czosnkiem. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz