niedziela, 27 listopada 2011

Cobbler z brzoskwiniami i malinami

Składniki

2 1/2 szkl maki
1/2 szkl cukru
1 lyzka proszku do pieczenia
6 lyzek masla
1 1/2 szkl maslanki
1 szkl malin
5 szkl pokrojonych brzoskwin
3 lyzki galaretki - proszku



Przygotowanie

DO natluszczonego naczynia wlozycz brzoskwinie,cukier i galaretke i zapiekac w piekarniu (200-205C) a wtym czasie robimy ciasto.
Przesiac make i proszek i posiekac to z chlodnym maslem dodas maslanke i delikatnie wymieszac widelcem.
Maliny wrzucic do brzoskwin zostawic w piekarniku przez kilka inut i na to wylozyc ciasto lyzka i zapiekac prze okolo 20 minut,podawac gorace mozna z lodami.
Owoce mozna zmieniac np.borowki,czernice,truskawki,maliny itd

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz