czwartek, 24 listopada 2011

sałatka na zimę z białej kapusty i papryki

Składniki

3 kg białej kapusty 


1kg cebuli


1kg marchwi 3 papryki czerwone


Zalewa;


2 l wody 


1/2 l octu


60 dag cukru


2łyżki  piepszu


5listków laurowych


ziele ang.





Przygotowanie

Kapustę poszatkować i posolić zostawić na drugi dzień

Cebulę tesz pokroić posolić i zostawić na drugi dzień

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zagotować żeby 

Nie była za twarda ani za miękka[marchewkę gotować na drugi dzień]

Na marynatę wrzucać wyciśniętą kapustę i cebulę odcedzoną marchew

Paprykę pokrojoną wmałe paski gotować 30 min. od zagotowania mieszać Co chwilę,wkładać do słoików gorące polecam jest bardzo pyszna

można podawać do hot dogów


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz